Hem acabat una casa amb autocosum elèctric gràcies a les energies renovables
A mida que van passant els anys la població és més conscient de la necessitat de reduir impactes a nivell mediambiental i en el món de la construcció, gràcies a les noves tecnologies, també és possible reduir aquests impactes i donar una mica més d’esperança al planeta.
Un exemple clar és l’últim projecte que hem realitzat a Sant Feliu de Codines conjuntament amb l’arquitecte Sergi Burgada on Garriga Projectes ha realitzat la direcció i control de l’obra.
Una casa on per minimitzar impactes s’ha tingut present coses tant bàsiques com l’orientació de l’habitatge (estances on s’hi fa més vida al sud i zones de pas o garatge al nord) reduint així la despesa energètica però, la utilització de materials com la fusta per la realització de l’estructura o la col·locació d’aïllaments reciclables en la seva envolvent, també han ajudat a reduir l’impacte mediambiental ja que per la seva obtenció no hi ha un consum energètic i una emissió de CO2 tant gran com per l’obtenció d’altres materials de construcció més clàssics com per exemple el formigó ( un dels materials més emprats en el món de la construcció fins ara). Per posar números a les coses: per obtenir 1kg de ciment es necessita un cost energètic de 4360 Megajoules i té una emissió de CO2 de 0,4Kg. Per l’obtenció 1kg de fusta és necessita només 2100 Megajoules i té una emissió de 0,06kg de CO2.
Però lo interessant de l’habitatge en qüestió és que no està connectat a la xarxa elèctrica. Gràcies al conjunt de plaques solars que alimenten a tot un seguit de bateries, s’ha aconseguit suficient energia com per que la casa tingui autoconsum elèctric i que per tant, no necessiti d’una connexió a la xarxa. En resum, les factures de la llum seran inexistents.
Esperem que aquesta tendència a la utilització d’energies renovables i de materials amb menys impacte energètic es mantingui ja que tot son avantatges!